Допълнителни влакове за авиошоуто

31.08.2011 г.

На 3-и и 4-и септември, „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще осигури 12 допълнителни крайградски пътнически влака, които ще се движат между Пловдив и Асеновград. Увеличаването на броя на влаковете по това направление се прави във връзка с предстоящото осмо издание на международния авиационен фестивал БИАФ 2011 – „Небе за всички“, който ще бъде посветен на 100 годишнината от създаването на българската авиация.

Домакини на авиационния фестивал ще бъдат 24-а вертолетна авиобаза „Крумово“ и гражданското летище „Пловдив“. За да осигури транспортно обслужване за посетителите на международния авиационен фестивал, националният железопътен превозвач ще осигури 12 допълнителни крайградски пътнически влака, които ще пътуват по маршрута Пловдив – Крумово – Асеновград, както и в обратното направление.

 По тази причина шест от редовните влакове, които се движат всекидневно в този участък, ще пътуват с известни промени в своите разписания. Пет от тези влакове ще заминават от всички гари и спирки по своя маршрут с от 2 до 14 минути по-късно от редовния си график, а един влак ще тръгва от Асеновград с 2 минути по-рано от обичайното си разписание.

 За подробна информация клиентите на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД могат да се обръщат към гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари.