За фирмите-участници, спонсори и партньори

18.08.2011 г.

SAAB

SAAB (Svenska Aeroplanaktiebolagete) е шведска корпорация, специализирана в производството на авиационна техника, автомобили и специално компютърно оборудване. Създадена е в град Тролхетан през 1937 година. През 1939 е осъществено сливане между SAAB и самолетостроителната компания ASJA. В момента акционер във фирмата е и аерокосмическа корпорация BAE Systems.SAAB е производител и на многоцелевия самолет JAS 39 Gripen.

EADS/CASSIDIAN

EADS (European Aeronautic Defence and Space Company) е глобална аерокосмическа и отбранителна корпорация. Част от групата са Airbus – водещ производител на търговски самолети, Airbus Military – самолети-цистерни, транспортни и бойни самолети, Eurocopter – един от най-големите доставчици на хеликоптери, Astrium – космически програми и апарати, Cassidian – доставчик на цялостни и интегрирани решения за сигурност. Чрез Cassidian, EADS е основен партньор в консорциума Eurofighter.

ЛУКОЙЛ Ейвиейшън България ЕООД

ЛУКОЙЛ Ейвиейшън България ЕООД e част от групата ЛУКОЙЛ АЕРО. Компанията зарежда самолети на летищата София, Варна, Бургас, Пловдив, Горна Оряховица. Използвайки ресурса на най-голямата рафинерия в региона, ЛУКОЙЛ Ейвиейшън осъществява директни продажби и транспорт на горивата на кратки разстояния – от рафинерията до летищата. Дейността й се осъществява от висококвалифицирани специалисти с дългогодишен опит в авиацията.

Lockheed Martin

Lockheed Martin е американска компания, която развива дейност в сферата на аерокосмическата, отбранителната индустрия, сферите на сигурността и високите технологии. Тя е основана през 1995 г. след сливането на Lockheed Corporation и Martin Marietta. Още преди сливането, Lockheed Corporation е сред основните участници в разработването и производството на един от най-използваните многоцелеви изтребители в момента – F-16.

Diehl Defence

Diehl BGT Defence GmbH & Ko KG е германски производител на военно оборудване – основно реактивни снаряди и амуниции. Фирмата, поделение на Diehl Stiftung GmbH, е основана през 2004 г. след сливането на Bodenseewerk Gerätetechnik GmbH и Diehl Munitionssysteme GmbH & Co. Diehl Aerospace GmbH, поделение на Diehl BGT Defence, произвежда авионика и други подобни системи за редица производители на самолети, сред които Airbus и Eurofighter.

Weston Digital Technologies

Weston Digital Technologies вече повече от десетилетие разработва мултимедийни системи за запис, съхранение и възстановяване на данни. Ежедневно тези системи документират милиони жизнено важни транзакции в цял свят. Днес Weston Digital Technologies е партньор на правителства и редица световни компании, сред които доставчици на телекомуникационни услуги, финансови институции и отбранителни организации.

 РСК „МиГ“

ОАО РСК „МиГ“ (акционерно дружество Руска самолетостроителна корпорация „МиГ“) е предприятие с пълен цикъл, обединяващ в себе си всички аспекти на конструиране, изработка, продажба, поддръжка и ремонт на самолетите „МиГ“. Един от най-продаваните продукти е многоцелевия изтребител МиГ 29. Руското правителство е издало на РСК „МиГ“ лиценз за разработка, производство и техническа поддръжка на авиационна техника с гражданско и военно предназначение.