За БИАФ

БИАФОсмият Международен  Авиационен фестивал БИАФ 2011 – „НЕБЕ ЗА ВСИЧКИ” е посветен на 100 годишнината на българската авиация и се провежда под патронажа на Министър Председателя на Република България Бойко Борисов.

Честването на тази достойна годишнина е продължение на започналите тържества през миналата година, посветени на авиационното обучение и образование в България, чиято кулминация бяха проведените във военната учебна авиобаза в гр. Долна Митрополия, дни на авиационното образование и националните летателни школи.

По този повод Военновъздушните сили на Република България съвместно с фондация «Български Военновъздушни сили» и с подкрепата на Министерството на отбраната, Министерството на транспорта информационните технологии и съобщенията, на Министерството на вътрешните работи, ДП „Ръководство въздушно движение”,  организират тържествено честване на 3 и 4 септември 2011г. на летище Пловдив и авиобаза Крумово.

Това благородно начинание е подкрепено от Министерският Съвет на Република България с решение № 491 от 30.06.2011г.

На 3 и 4 септември авиобаза Крумово ще отвори врати за Осмия Български международен авиационен фестивал БИАФ 2011 – „НЕБЕ ЗА ВСИЧКИ”, под патронажа на Председателя на Министерския съвет на Република България БОЙКО БОРИСОВ.

Тук ще бъдат показани емблематични за българската авиация самолети – реплики като: „Албатрос Ф 2”, ДАР – 1, Месершмит – 109 и др.

Гостите ще могат отблизо да разгледат всички варианти на дългоочаквания бъдещ многоцелеви изтребител за ВВС на България. Ще могат при желание да се качат на самолет или хеликоптер (ако не ги е страх). Ветераните ще могат да видят машините, на които са летели и своите съвипускници и колеги.

Ще видите и павилионите на водещи световни производители на авиационна техника.

По време на фестивала ще станете  свидетели на невероятната комбинация от зрелищни въздушни демонстрации, наземна експозиция, презентации, срещи и други събития, обединени от авиационната идея. Именно тук е мястото, където всеки, независимо от своята професия или интереси, може  да се докосне до магията на полета, съвършенството на авиационната техника и обаянието на хората свързани от любовта към авиацията.

Уважаеми авиационни специалисти, ветерани, приятели и фенове на българската авиация,

Уважаеми сънародници и чуждестранни гости,

Поздравяваме Ви със 100 годишнината от създаването на българската авиация и ви очакваме на летище Пловдив, за да споделим удовлетворението от нейното славно минало и подкрепим нейното бъдеще.

Станете част от тържеството!

ДА ПРАЗНУВАМЕ ЗАЕДНО!

Тържествата ще продължат и през следващата година.

От организаторите!